+ Yorum Gönder
Her Telden ve Yurdum Yemekleri Bölümünden Köri Nedir Köri Hakkında Bilgi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. Suskun
    Moderator

    Reklamlar


    Köri Nedir Köri Hakkında Bilgi

    Reklamlar






    Köri İle İlgili Bilgi

    kori nedir.jpg

    Köri, birçok baharatın karıştırılmasıyla elde edilen bir baharattır. Hindistan ve Güneydoğu Asya'da yaygınca kullanılmaktadır. Serin, kuru ve karanlık yerlerde saklanmalıdır. Içinde kimyon, biber, zerdeçal, kişniş, karanfil, kakule, zencefil, hintcevizi, demirhindi ve acı kırmızı biber bulunmaktadır.

    Güçlü bir antioksidandır. Kanser önleyici olarakta tüketilmektedir. Direkte kullanılacağı gibi yemeklere piştiktikten sonra yada soğuk hazırlanabilecek bir sos ilede alınabilir.

    Köri Deyip Geçmeyin

    Köri, yoğurt, limon suyu ve sarmısakla bir karışım hazırlayarak kırmızı et veya tavuk yemeğinin üzerine sos yapabilirsiniz.

    Tavuk yemeklerinin şahane aroması köri, sadece yoğun aromasıyla değil; yararlarıyla da baharat rafınızda olması gerekenlerden...

    Yapısındaki aktif bileşen ‘kurkumin’ maddesi, antioksidan ve anti-enflamatuar özelliğiyle eklem iltihabını azaltmaya yardımcı olur.

    Çalışmalarda meme, prostat , kolorektal, pankreas ve melanom cilt kanserleri üzerinde olumlu etkileri görülmüştür.

    Kurkimin, bellek geliştirmeye yardımcı olarak "alzheimer"ı önleyici etki sağlar.

    Cinsel yolla bulaşan çeşitli hastalıkların tedavisinde etkilidir.

    Körinin doyurucu ve tok tutma özelliği vardır.

    Göz hastalıklarına iyi gelir.

    Çok fazla köri tüketen kişilerin kansere yakalanma oranını düşüktür ve körinin içinde yer alan maddenin kanserin ilerlemesini durdurucu özelliği vardır.

    Baş ağrısına iyi gelir.

    Kabızlığa iyi gelir.














+ Yorum Gönder