+ Yorum Gönder
Her Telden ve Yurdum Yemekleri Bölümünden Koyun Budu Rosto Tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. Suskun
    Moderator

    Reklamlar


    Koyun Budu Rosto Tarifi

    Reklamlar






    Koyun Budu Rosto Tarifi ve Yapılışı

    Malzeme :
    1 but
    2 çay kaşığı un veya patates unu
    1 – 2 kaşık yağ,
    Tuz.



    Yapılışı :
    1) Büyük bir tencereye budu, yağı, koyup orta hara­retli ateşte pembe renkte kızartınız.
    2) 2-3 bardak sıcak su ilâve edip düdüklü tencere­de 15 – 20 dakika pişiriniz.
    3} Pişince budu çıkararak -soğutunuz.
    4) Sonra budun üstünü bir parça, alt kısmını da 2 parça olarak kesip 3 çeşit parça elde ediniz.
    5) Alt parçaları 1 parmak kalınlığında dilimlere ayı­rınız, üst parçayı da verev verev keserek aynı ka­lınlıkta dilimlere ayırınız.
    6) Servis tabağına koyarak aynen but şekli veriniz. Kenarlarına patates, fasulye, tabak, bezelye so­tesi koyunuz.
    7) Budun kemiğine de kâğıt sararak ucuna koyunuz.
    8 ) Tencerede kalan sudan 1 bardak alıp süzünüz, faz­la yağını alırız.
    9) Suyu atsşe koyup kaynatınız.
    10) Kaynıyan suya soğuk suda erimiş 1 kaşık patates unu veya un ilâve ediniz. (Patates unuyla daha parlak olur).
    11) Koyulaşınca yani un çorbası kıvamına gelince ateşten alıp etlerin üzerine parlaklık versin diye dökünüz.














+ Yorum Gönder