+ Yorum Gönder

Konu: Koyun Budu Rosto Tarifi

  1. Suskun
    Moderator

    Reklamlar


    Koyun Budu Rosto Tarifi

    Reklamlar






    Koyun Budu Rosto Tarifi ve Yapılışı

    Malzeme :
    1 but
    2 çay kaşığı un veya patates unu
    1 – 2 kaşık yağ,
    Tuz.



    Yapılışı :
    1) Büyük bir tencereye budu, yağı, koyup orta hara­retli ateşte pembe renkte kızartınız.
    2) 2-3 bardak sıcak su ilâve edip düdüklü tencere­de 15 – 20 dakika pişiriniz.
    3} Pişince budu çıkararak -soğutunuz.
    4) Sonra budun üstünü bir parça, alt kısmını da 2 parça olarak kesip 3 çeşit parça elde ediniz.
    5) Alt parçaları 1 parmak kalınlığında dilimlere ayı­rınız, üst parçayı da verev verev keserek aynı ka­lınlıkta dilimlere ayırınız.
    6) Servis tabağına koyarak aynen but şekli veriniz. Kenarlarına patates, fasulye, tabak, bezelye so­tesi koyunuz.
    7) Budun kemiğine de kâğıt sararak ucuna koyunuz.
    8 ) Tencerede kalan sudan 1 bardak alıp süzünüz, faz­la yağını alırız.
    9) Suyu atsşe koyup kaynatınız.
    10) Kaynıyan suya soğuk suda erimiş 1 kaşık patates unu veya un ilâve ediniz. (Patates unuyla daha parlak olur).
    11) Koyulaşınca yani un çorbası kıvamına gelince ateşten alıp etlerin üzerine parlaklık versin diye dökünüz.














+ Yorum Gönder