+ Yorum Gönder
Her Telden ve Yurdum Yemekleri Bölümünden Tek Porsiyonluk Hamsili Pilav Tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. Suskun
    Moderator

    Reklamlar


    Tek Porsiyonluk Hamsili Pilav Tarifi

    Reklamlar






    Tek Porsiyonluk Hamsili Pilav Tarifi ve Yapılışı

    Malzemeler:
    1 kg hamsi
    4 adet büyük boy soğan
    Yarım çay bardağı zeytinyağ
    Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
    Yarım çay bardağı kuş üzümü
    2 su bardağı pirinç
    3 su bardağı su
    Yarım demet dereotu
    Tuz yenibahar nane



    Yapılışı:
    Soğanları ince doğrayın. Bir tencereye aldığınız zeytinyağında fıstığı kavurun. Üzerine dolmalık üzüm pirinç ince doğranmış dereotu tuz yenibahar ve naneyi ilave edip karıştırın. Son olarak su ilave edip pilavı pişirin. Piştikten sonra bir süre demlenmeye bırakın. Kılçıkları çıkarılmış hamsileri tek porsiyonluk güveç kaplarına dizin. Ortasına demlenen pilavı dökün. Pilavın üzerini hamsiyle kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.














+ Yorum Gönder