+ Yorum Gönder

Konu: Gül Tatlısı Tarifi

  1. Suskun
    Moderator

    Reklamlar


    Gül Tatlısı Tarifi

    Reklamlar






    Gül Tatlısı Tarifi ve Yapılışı

    MaLzemeLeri:

    1 Su bardağı sıvıyağ
    yarım su bardağı yoğurt
    1 su bardağı irmik
    1 yumurta
    yarım paket oda sıcaklığında margarin
    1 paket vanilya
    yarım paket kabartmatozu
    1 çorba kaşığı sirke
    1 tutam tuz
    aldığı kadar un
    1 su bardağı kadar ceviz yada fındık

    ŞERBETİ :

    3 Su bardağı su
    2.5 Su bardağı şeker
    çeyrek limonun suyu



    Yapılışı;

    1. Önce şerbetinin malzemelerini bir tencereye koyun ve kaynatın.
    2. Hamurun un kabartmatozu ve vanilya hariç tüm malzemelerini karıştırın.
    3. kabartmatozu vanilyayı ve aldığı kadar unu ilave edin.Kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edilir.
    4. Hamur ikiye kesilir. Bir parçası merdane ile 3-4 mm kalınlığında açılır.
    5. Çay bardağı ile kesilir.
    6. 6 adet yuvarlak yarılırı üst üste gelecek şekilde yanyana dizilir.
    7. rulo şeklinde sarılır.
    8. ikiye kesilir.
    9. tepsiye dizilir.
    10. ortalarına cevizyada fındık yerleştirebilirsiniz.
    11. orta hararetli fırında üzerleri kızarana (20-25 dakika) kadar fırınlanır.
    12. şerbetini üzerine dökün. Tatlıların şerbeti iyi çekmesi için alt üst cevirerek şerbeti iyice cekmesi saglanır.

    Afiyet Olsun.














+ Yorum Gönder