+ Yorum Gönder
Her Telden ve Yurdum Yemekleri Bölümünden Çarşaf Böreği Tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. Suskun
    Moderator

    Reklamlar


    Çarşaf Böreği Tarifi

    Reklamlar






    Çarşaf Böreği Tarifi ve Yapılışı



    MALZEMELER

    2.5 Su Bardagi Su ve Sut (Yari Yariya)
    1 Tatli Kasigi Toz Maya Aldigi Kadar Un
    1 Yumurta Sarisi (Uzerine)
    1 Yemek Kasigi Sivi Yag (Hamurun Icine)
    Sivi Yag (Bezelerin Arasina Surmek Icin)

    Tuz

    Ic Harci Icin
    1 kg Ispanak
    1 Adet Buyuk Boy Sogan
    Siviyag
    Tuz

    YAPILISI

    Oncelikle ispanaklari yikayip dograyin. Sonra soganlari yemeklik dograyin. Sogani ve dogranmis ispanaklari cig olarak sivi yagla harmanlayip tuz ilave edin ve karistirin. Daha sonra derin bir kabin icinde mayayi 2.5 su bardagi ilik su ve sut karisimi ile eritin. Icine biraz tuz ve sivi yag ekleyip karistirin. Aldigi kadar unla iyice yogurun. Hamurun uzerine nemli bir bez ortup yarim saat dinlendirin. Daha sonra hamurdan 6-7 tane beze yapin ve tepsiye dizin. Bezeleri merdane yardimiyla pasta tabagi buyuklugunde acin yaglanmis servis yapagina koyun. Butun bezeleri bu sekilde acin ve bezelerin hem altini hem ustunu iyice yaglayip ust uste koyun. Butun bezeleri boyle acip yagladiktan sonra. Carsaf veya sofra bezini yere veya yemek masasina serin. Actiginiz bezelerden birini carsafin uzerine koyun dikkatlice her tarafindan cekistirerek fotograftaki gibi incecik acin. Ispanakli harctan actiginiz hamurun uzerine serpistirin ve ortuyu kaldirarak hamurun iki tarafini fotograftaki gibi ortada birlestirin. Yagli kagit serilmis veya yaglanmis tepsiye ister uzunlamasina ister gul gibi kivrimli olarak yerlestirin. Tum bezelere ayni islemi uygulayip tepsiye dizin. Uzerlerine yumurta sarisi surun ve 200 derece firinda uzerleri kizarana kadar pisirin. Pistikten sonra boreklerin uzerine bez ortup 5 dakika dinlendirin ve dilimleyip servis yapin.

    AFIYET OLSUN















+ Yorum Gönder